Lozen

Aan de vooravond van onze grote reis, moest ik ineens terugdenken aan onze eerste reis samen. We hadden nog geen verkering, kochten een open ticket Mombassa en vertrokken voor een paar maanden naar Oost Afrika. De verkering kwam vanzelf en we reisden rond in het prachtige Oost-Afrika. We leerden elkaar kennen, werden een hecht team en vrij snel na deze zeer speciale reis kwam de gezinsuitbreiding.

Nu dertig jaar later gaan we een nieuw avontuur aan. Terugkijkend lijken die dertig jaar voorbij gevlogen. Maar wat hebben we in die tussentijd veel verzameld aan spullen. Het past lang niet allemaal meer in die ene gare rugzak. Nu kan er wel iets meer mee op een boot dan in een rugzak, maar toch moeten er veel spullen worden geloosd.

Gelukkig verhuren we onze huizen gemeubileerd en hebben we nog een berging om onze persoonlijke spullen op te slaan. Toch gaan alle spullen dezer dagen door mijn handen. Ik probeer zoveel mogelijk weg te doen, maar elke keer is er weer dat dilemma: ‘bewaren of wegdoen’ en telkens vraag ik mezelf af ‘zal ik het missen als ik terugkom?’.

Niet alleen spullen probeer ik te lozen, ook  kilo’s die er in de loop der jaren bij zijn gekomen. Ik ben weer aan het hardlopen en let op mijn eten. Hoe zal dat gaan straks op de boot? Natuurlijk kan ik lekker hardlopen en wandelen als we aan wal gaan, maar tijdens langere oversteken zal ik niet kunnen hardlopen. Nu las ik in blogs van andere wereldzeilers, dat door de constante deining je lichaam steeds moet stabiliseren en dat je daardoor wel kilootjes loost. Elk nadeel heeft toch ook zijn voordeel.

Wat ik ook wil lozen tijdens de reis is stress. Het afgelopen jaar is druk, hectisch en bij tijd en wijlen stressvol geweest. We hebben hard gewerkt om alles mogelijk te maken. Ik werk door tot 13 juli en daarna begint het avontuur. Ik stel me zo voor dat we vanuit Rotterdam vertrekken (hoor ik een liedje?) en dat we worden uitgezwaaid door familie en vrienden. Dan varen we  naar ’t Haringvliet, gooien het anker uit, ontkurken de fles en lozen de stress.

Karin

2 thoughts on “Lozen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *