Waarheen?

Eindelijk is het zover. We gaan op reis, geen idee wat de toekomst brengt, we denken niet verder dan de globale route 

Zuid Engeland – Bretagne – Spanje – Portugal – Zuid Spanje – Marokko – Canarische eilanden – Kaapverdië – Suriname – Cariben. 

Misschien slaan we iets over, misschien komt er een extra bestemming bij. En na de Cariben? Geen idee. Terug naar Nederland? Of verder, door het Panamakanaal, over de Stille Oceaan, in het kielzog van Kapitein James Cook? We zullen het zien! 

We zeilen op ons gemakkie. Prestatiezeilers zijn we niet, we zeilen van plek naar plek om die plekken te zien en te beleven, niet om erlangs te scheren. We ankeren liever op een rustige ankerplaats met mooie natuur, dan dat we in een dure jachthaven tussen kaviaar en botox in een box liggen. De middenweg, een klein, knus haventje is natuurlijk ook leuk maar niet altijd te vinden. Ieder zijn ding. 

We houden ook erg van cultuur en kijken uit naar bezoekjes aan bruisende steden en stadjes. La Coruna, Porto, Lissabon, Sevilla, Rabat, Paramaribo, we komen eraan! De musea, de architectuur, de plaatselijke keuken, de muziek van de landen en de mensen: het gaat nooit vervelen. Reizend wordt telkens bevestigd dat de meeste mensen aardig zijn, ongeacht cultuur of geloof. 

Reizen en vrij zijn is het doel. Geen volle agenda’s, geen stress van werk en andere stoorzenders. En toch gaan we tijdens de reis werken. Eric is co-auteur en uitgever van ‘Nederlands onder de zon’, een reeks lees- en werkboeken voor Nederlandse les op de Nederlands-Caribische eilanden. Nederlands onder de zon wordt volop gebruikt op scholen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius: de Bovenwindse eilanden. Een aangepaste druk is in voorbereiding voor de Benedenwindse ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. Karin is docent Nederlands en Engels en werkt mee aan dit project, dat ons waarschijnlijk een jaar in de Cariben houdt. Geen straf! Daarna zien we wel waar we zin in hebben.