Links

Bezochte jachthavens die er positief uitspringen, in de volgorde van onze reis:

Rotterdam Marina – heerlijke stadshaven in ons Rotterdam

Jachthaven Strijensas – superaardige nieuwe eigenaren, prima winterstalling en bedrijfjes

Marina Stellendam – mooie rustige haven, naast de zeesluis, aan het fraaie Haringvliet

WSV Burghsluis – aan de Oosterschelde met hulpvaardige havenmeester Hans

Vrije Noordzee Zeilers Blankenberge – vanaf de steiger hup de kroeg in!

Camaret sur Mergezellig plaatsje en prima vertrekpunt voor de oversteek van de Golf van Biskaje

Real Club Nautico Portosin – hartelijk welkom met fles wijn en opener in deze kleine haven in Ria de Muros, Galicië. Ideaal om van hieruit Santiago de Compostella te bezoeken.

Seixal, Portugalongelofelijk gezellig dorpje tegenover Lissabon, vastknopen aan een bolletje in het riviertje, Lissabon is 15 minuten met de snelle ferry.

Porto Santo, Portugalwereldzeilerswalhalla, geweldige sfeer, goedkoop en prima ankeren of aan een steiger, mooie wandelingen rond de berg

Las Palmas, Spanje – enorme gemeentehaven (reserveren!) en ankerbaai voor jachten en grote zeilschepen, goed, goedkoop, bunkeren, beregezellig, vooral de Sailor’s Bar!

Marina Mindelo, Kaapverdiëje loopt van de steiger het levendige stadje in, ideale springplank voor bezoekje aan Santa Antao, maar vooral de grote oversteek

Marina Waterland, Suriname – beste plek en enige steiger in Suriname, uurtje met de auto naar Paramaribo, zorg voor muskietennetten, Parbobier op de Surinamerivier tussen de brulapen!

Peake, Chaguaramas, Trinidad – alle faciliteiten en voorzieningen, steigertje en op de kant, superbehulpzaam en vriendelijk; buren van Power Boats ook prima, maar geen steiger. Perfecte klusplek.

Wordt vervolgd!